POHJAVILLAPESUT JA -HARJAUKSET

Alkaako lattiasi täyttymään koirasi irtoavista karvatupsuista?

Tuo koirasi pohjavillan poistoon ja jätetään kaikki kuollut ja irronnut pohjavilla trimmaamon lattialle sinua häiritsemästä.

Pohjavillapesussa saadaan poistettua pohjavilloja erittäin tehokkaasti. Tottumattomampien ja pesua arastavien koirien kanssa pohjavillojen harjaus voi olla pelastuksesi!

Luokseni ovat tervetulleita kaiken rotuiset koirat ikään, kokoon ja turkin kuntoon katsomatta. Turkinhoidot tehdään aina omistajan toiveita kuunnellen ja koiran ehdoilla.

Mikä on pohjavillapesu?

Pohjavillapesu on tuplaturkkisille koirille, eli pohjavillan omaaville koirille tarkoitettu pesu, jossa kuollut ja irronnut pohjavilla poistetaan. 

Pohjavillapesu tehdään aina karvanlähdön aikaan eli suurimmalla osalla koirista 2 kertaa vuodessa. Parhaimman hyödyn pohjavillapesusta saa, kun karvanlähtö on jo kunnolla käynnistynyt, eli kun karvaa alkaa jo hieman irtoamaan tuppoina turkista. Pohjavillat jää helposti karvan sisään kiinni, eikä ne meinaa itsestään irrota pois. Siksi pesut ja harjaukset on tärkeitä, että saadaan kuollut pohjavilla pois häiritsemästä koiran omaa lämmönsäätelyä.

Ihosta irronnut ja turkin sisälle jäänyt pohjavilla ei pidä enää koiraa lämpimänä, vaan päinvastoin. Se pakkautuu karvan sisään ja estää karvan ilmavuuden ja ihon hengittämisen. Pohjavillainen koira pystyy pitämään itsensä lämpimänä karvan avulla vain, jos se on ilmava ja hengittävä. (Mieti vaikka villasukkia! Villasukat lämmittävät parhaiten kengän sisällä, kun siellä reilusti tilaa.)

Kuinka pitkän ajan valitsen pohjavillapesuun?

Harjaus 30min, 30€

Jos koirasi ei ole tottunut pesuun ja kuivaukseen ja arastaa niitä paljon, voi harjaus olla koirallesi mukavampi vaihtoehto pohjavillojen poistoon.

Sopii lyhyempikarvaisille koirille pohjavillojen harjaukseen. 

Harjaus 1h, 50€

Jos koirasi ei ole tottunut pesuun ja kuivaukseen ja arastaa niitä paljon, voi harjaus olla koirallesi mukavampi vaihtoehto pohjavillojen poistoon.

Sopii runsasturkkisille koirille pohjavillojen harjaukseen, sekä koirille, joilla paljon irtoavaa pohjavillaa.

1h, 60€

Sopii hyvin lyhyempikarvaisille koirille ja pienille koirille, kuten: 

länsigöötanmaanpystykorva, welsh corgi, harmaanorjanhirvikoira, suomenpystykorva, pomeranian

1h 30min, 80€

Sopii hyvin esim. näille roduille: 

saksanpystykorva (kleinspitz, mittelspitz), kultainennoutaja, australianpaimenkoira, shetlanninlammaskoira, saksanpaimenkoira

2h, 100€

Sopii hyvin esim. näille roduille:

suomenlapinkoira, husky, pitkäkarvainen saksanpaimenkoira

2h 30min, 120€

Sopii hyvin esim. näille roduille:

pitkäkarvainen collie, berninpaimenkoira, kuvasz

3h, 140€

Sopii hyvin esim. näille roduille:

newfoundlandinkoira, leonberginkoira, landseer, pyreneittenkoira