KYNSIENLEIKKUUT JA TASSUHUOLLOT

Rapiseeko koirasi kynnet lattialla kävellessä?

Eikö koirasi anna leikata kynsiä kotona?

Meillä kynsienleikkuut onnistuvat hellällä, mutta varmaalla otteella.

Tassuhuollossa siistitään kynsienleikkuun lisäksi harottavat karvat tassujen päältä sekä likaa, lunta ja takkuja keräävät karvat tassujen pohjista. Sen lisäksi suojataan tassujen anturoita kuumuudelta ja kylmyydeltä tassuvahalla.

Luokseni ovat tervetulleita kaiken rotuiset koirat ikään, kokoon ja turkin kuntoon katsomatta. Trimmaukset tehdään aina omistajan toiveita kuunnellen ja koiran ehdoilla.

KYNSIENLEIKKUU 10€

TASSUHUOLTO 25€

Kuvassa erittäin pitkät kynnet, jotka rasittavat koko jalan jänteitä ja luustoa. Tämä voi tehdä koiralle liikkumisesta erittäin kipeää.

KYNSIENLEIKKUU 10€

Meillä koirasi kynsienleikkuu onnistuu ammattitaidolla hellällä, mutta varmalla otteella.

Jos kynsienleikkuu ei syystä tai toisesta onnistu kotioloissa, voi trimmaajalla käyminen olla juuri oikea ratkaisu. Tavoitteena on saada kynsienleikkuusta koiralle mukava ja stressitön hoitotoimenpide!

Sopiva väli kynsienleikkuulle on n. 2-4 viikkoa.

Jos kynnet ovat kasvaneet pitkiksi, on syytä käydä kynsienleikkuussa n. 2 viikon välein, jotta saadaan lyhennettyä kynsiä pikkuhiljaa sopivan mittaisiksi. Pitkiä kynsiä ei voi lyhentää kerralla lyhyiksi, sillä kynnen ydin on kasvanut kynnen mukana jo pituutta. 

Myös talvella kynsienleikkuun väliä voi lyhentää, sillä kynnet eivät kulu lumella niin paljon kuin asfaltilla lenkkeillessä.


Mitä haittaa on liian pitkistä kynsistä?

Liian pitkät kynnet aiheuttavat koiralle kipua.

Pitkät kynnet ovat alttiimpia halkeamille ja katkeamisille, jotka voivat olla koiralle erittäin kivuliaita, ja tarvita eläinlääkärin hoitoa. 

Pitkäksi kasvaneet kynnet voivat muuttaa myös tassun asentoa niin, että koko jalan jänteet ja luusto voivat rasittua väärästä asennosta.


Milloin koiran kynnet ovat sopivan mittaiset?

Kynnet ovat sopivan mittaisia, kun koiran seistessä tasaisella lattialla, ne eivät kosketa maata. Hyvä testi on kokeilla, mahtuuko kynsien ja lattian väliin pankkikortti!

TASSUHUOLTO 25€

Tassuhuollossa siistitään karvat tassujen päältä sekä anturoiden välistä, leikataan kynnet, sekä haluttaessa laitetaan anturoille tassuvahaa.

Miksi tassukarvat olisi hyvä pitää lyhyenä?

Tiesitkö, että koira pystyy säätelemään lämpötilaansa tassujen avulla? Läähättämisen lisäksi koirat pystyvät viilentämään itseään hikirauhasten avulla, jotka löytyvät niiden tassunpohjista.  


Pitkät tassukarvat keräävät likaa, märkää ja lunta tassujen pohjiin, ja aiheuttavat näin epämukavuutta koiralle. Märät tassunpohjat voivat aiheuttaa myös tulehduksia. Pitkäksi kasvaneet tassukarvat voivat myös hankaloittaa liikkumista esimerkiksi liukkailla lattiapinnoilla.