ENNEN TRIMMAUSTA

Varatessasi trimmausaikaa, huomioithan nämä seuraavat asiat:

 • Aikaa varatessasi kerro rehellisesti turkin kunnosta sekä koiran käyttäytymisestä hoitotilanteissa. Omistajan velvollisuus on kertoa koiran mahdollisesta aggressiivisuudesta tai arkuudesta. Kun kerrot näistä asioista rehellisesti, osaan varautua koirasi hoitoon mahdollisimman hyvin. Trimmaamooni ovat tervetulleita kaikki koirat, mutta esim. arkuuden ja aggressiivisuuden vuoksi on hyvä varata lisäaikaa trimmaukseen. On myös hyvä huomioida, että joissain tapauksissa trimmauksen keskeyttäminen voi olla koiralle paras ratkaisu. 
 • Trimmattava eläin tulee olla asianmukaisesti rokotettu ja madotettu. Varaudu esittämään rokotustodistus.
 • Älä tuo sairasta lemmikkiä trimmaukseen (yskä, kuume, ripuli, oksentelu, ulkoloiset) tartuntojen välttämiseksi. Koiran sairastuessa trimmausaikaa voidaan siirtää lyhyelläkin varoitusajalla ilman peruutusmaksuja.
 • Nypittävää koiraa ei tule pestä kahteen viikkoon ennen trimmausta.
 • Jos varaat trimmauksen ilman pesua, pesethän koiran itse huolellisesti päivää ennen trimmausta. Likaisen turkin trimmauksesta veloitan 15€ terämaksun, sillä likainen turkki vahingoittaa trimmauksessa käytettäviä saksia ja teriä.
 • Jos koira on erittäin takkuinen tullessaan trimmaukseen pesun kanssa, veloitan 15€ terämaksun, sillä joudun ajelemaan koiran turkin ennen pesua.

Kun saavut trimmaukseen, huomioithan nämä seuraavat asiat:

 • Saavu trimmaukseen aina sovittuna aikana, sekä nouda koirasi trimmauksesta aina sovittuna aikana. Näin vältytään vieraiden koirien kohtaamisilta. Olen myös arvioinut trimmaukseen tarvittavan ajan. Jos myöhästyt, on mahdollista että varattu aika ei riitä. 
 • Varaudu jättämään koirasi trimmattavaksi, jolloin voit itse käydä kahvilla tai asioilla. Tarkoituksena on, että koira keskittyy trimmaajaan eikä omistajaan, jolloin trimmaus sujuu rauhallisesti ja turvallisesti.
 • Ulkoiluta koirasi hyvin ennen trimmausta, mielellään jo kotipihassa. Trimmaamo sijaitsee asuinkiinteistössä, joten vältäthän koirasi tarpeidentekoa rakennuksen pihamailla. Kerääthän jätökset ympäristöstä.
 • Märällä kelillä pyrithän välttämään koirasi kastumista ennen trimmaamolle tuloa. Märän koiran trimmaukseen kuluu pitempi aika, sillä trimmattava alue pitää kuivata huolellisesti, jottei sakset ja terät vahingoitu.
 • Nouda koirasi trimmauksesta aina sovittuna aikana. Jos ilmestyt trimmaamoon sovittua aikaisemmin ja trimmaus on vielä kesken, voi koira innostua niin paljon, että trimmaus on hankala/mahdoton suorittaa loppuun. Voit kurkata varovasti ikkunasta koiran huomaamatta, että onko koira vielä pöydällä. Jos on, jää odottamaan oven ulkopuolelle. Minä kyllä tulen ilmoittamaan, kun olemme saaneet trimmauksen valmiiksi.

Kiitos, kun huomioit nämä asiat ennen trimmaukseen tuloa!